Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

MÆRSK OLIE OG GAS

Mærsk

E-MODUL

SIKKER KOORDINERING

MÆRSK OLIE OG GAS FORDELE

TRYGHED - DOKUMENTERET HØJ KVALITET OG PRÆCISION
FLEKSIBEL SAMARBEJDSPARTNER MED STOR KAPACITET
MINIMERING AF MONTERING- OG INDKØRINGSARBEJDE PÅ PLATFORMEN
LEVERING INDEN FOR KORT TID - OG TIL TIDEN

Sikrer trykket på Tyrafeltet

Tyrafeltet 200 km vest for Esbjerg er det største danske gasfelt i Nordsøen. Feltet bidrager med næsten halvdelen af den samlede danske naturgasproduktion.

De vanskelige produktionsbetingelser kræver udstyr med stor præcision og holdbarhed.

Mærsk Olie og Gas stiller høje krav til samarbejdsparternes faglige kvalifikationer og erfaring med offshore-industrien og valgte at placere ordren på E-Modulet hos Kemp & Lauritzen. E-Modulet omfatter et nyt sikkerhedsventilsystem, hvor man ved overtryk i processystemerne eller nødnedlukning kan lede produkterne ud i flaresystemet til sikker afbrænding. Udover selve E-Modulet leverede Kemp & Lauritzen alle rør og bæringer til indbygning af E-Modulet på platformen.

Kompliceret planlægning og logistik

Hvordan bygger man et 85 tons tungt E-Modul på 20 x 7,5 x 4,5 meter og sikrer, at det kan leveres til tiden 200 km ude i Nordsøen? For afdelingschef Bo Blomstrøm, Kemp & Lauritzen, var det et spørgsmål om logistik:

”For os gjaldt det om at levere modulet, så det så nemt som muligt kunne glide ind i kundens montageplan med minimalt arbejde på selve platformen. Vi skulle bruge en ret stor hal, og de ledige faciliteter i Lindø Industripark var perfekte til vores formål. Her var der masser af plads til at samle hele stålkonstruktionen, så der kunne udføres tests og opnås myndighedsgodkendelse. Herefter kunne vi skille konstruktionen i tre moduler og køre dem på blokvogne til Esbjerg, hvor de blev fragtet videre med skib til Tyrafeltet”.

Montage i Lindø Industripark

Kemp & Lauritzen bestilte de mange elementer, der skulle anvendes til modulet, og fremstillede rør og stål på eget værksted i Odense. Delene blev løbende kørt til Lindø Industripark, hvor montørerne samlede hele konstruktionen.

”Der stilles store krav til disse offshore opgaver – ikke mindst til kvalitetsstyring og til materialernes sporbarhed. Men det kan vores erfarne folk og gode systemer nemt håndtere”, fortæller Bo Blomstrøm. ”De største udfordringer er ofte at få alle stumper frem til tiden. Det er ikke uden problemer at styre mange forskellige leverandører, og når en af dem svigter, kræver det en ekstra indsats fra vores egne medarbejdere. Her er det en kæmpe fordel at have et stort bagland at trække på”.

Alle mål, specifikationer og leveringstider overholdt

Selv om der var tale om en meget sjælden opgave med høje krav til præcision, lykkedes det Kemp & Lauritzen at aflevere E-Modulet til tiden. Den samlede pakkeløsning gled uden problemer ind i montagen på platformen, ikke mindst fordi alle producerede rørspools blev målkontrolleret med 3D-systemet Gom Tri-top, som sikrer, at alle mål overholdes.

Leverancen opfyldte samtlige punkter i kontrakten og gav som ønsket minimalt monterings- og indkøringsarbejde for medarbejderne i Mærsk Olie og Gas.

RØR I ALLE STØRRELSER

Petrokemi & Industri

bulb for cases

Unikke kompetencer
Varetager alle typer opgaver
Vi laver alt i rør og alle legeringer

correct

Fra helt små rør til store der skal slæbes med kraner

m2_kvadrat_meter

Egne produktionsfaciliteter på mere end 55.000 m2

RØR I ALLE STØRRELSER S FORDELE

Vi arbejder med rør i alle størrelser 

Vores smede arbejder med rør i alle størrelser. Nogle rør kan holdes i hånden, andre er så store, at de skal slæbes med kraner. Fra vores 6000 m2 store værksted i Odense, laver vi alt til olieindustrien, raffinaderier og anden industri.  

"Det er måske lidt nørdet, men det er sådan set også okay."

Vores kollega Søren Albjerg, fortæller her, hvordan vi gør os umage, når vi udfører opgaver til blandt olieindustrien, raffinaderier og anden industri. Opgaverne kræver præcision for at overholde de strenge kvalitetskrav, og det gælder om at holde tungen lige i munden.