Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

Forsvaret indgår stor aftale med Kemp & Lauritzen

Over de kommende fire år skal landets største teknikinstallatør servicere alle Forsvarets 2300 bygninger over hele landet. Den store rammeaftale omfatter drift og vedligehold af de tekniske installationer fordelt på 70 lokationer og over 1,3 mio. kvadratmeter.

De kommende fire år skal Kemp & Lauritzen stå for drift og vedligehold af de tekniske installationer i alle Forsvarets ejendomme over hele landet. Den omfattende rammeaftale vedrører servicering, eftersyn, reparationer og udskiftning af de tekniske basisinstallationer i Forsvarets 2300 bygninger fra Bornholm i øst til Oksbøl i vest. Aftalen er netop indgået på baggrund af et udbud, der gælder for de kommende fire år med option på yderligere to år.

Overtager 30 medarbejdere

Som led i aftalen overtager Kemp & Lauritzen ca. 30 medarbejdere fra Forsvaret fordelt på en række lokationer. Og koncernen betragter aftalen som en perfekt fortsættelse af den nye strategi med at operere på tværs af de tekniske fag og levere hele løsninger til kunderne. I forhold til Forsvarets ejendomme er det Kemp & Lauritzens teknikhuse, der skal servicere alle installationerne inden for el, ventilation og VVS.

”Forsvaret er en virkelig god samarbejdspartner og vi er stolte over at skulle overtage denne store teknikopgave de kommende år. Det matcher vores bestræbelser på at være landets stærkeste tekniske installatør og levere hele tekniske løsninger samt vise hele vores produktpalette frem for kunder som Forsvaret,” siger direktør René Lund Rasmussen. Han står i spidsen for organisationen, der skal stå for både daglig drift samt akutte tilkald på de 70 lokationer.

I dagligdagen er det specialeområdet Service & Facility, der skal stå for både daglig drift samt akutte tilkald, og her ser kundechef Gustav Petersen frem til at kaste sig over opgaven.

"Vi glæder os utroligt meget til at starte denne spændende opgave op og er sikker på, at vores landsdækkende setup kommer til at sikre god service, meget korte reaktionstider samt en indfaldsvinkel døgnet rundt for Forsvarets Ejendomsstyrelse. Vi glæder os ligeledes til at sige velkommen til alle vore nye kollegaer fra Forsvaret, og sætter pris på at kunne drage fordel af deres meget store ekspertise ved løsning af denne opgave,” siger Gustav Petersen.

Ser frem til samarbejdet

Hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse glæder man sig til det kommende samarbejde.

“Det er Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses opgave at drive Forsvarets kaserner, flåde- og flyvestationer optimalt. Med Kemp & Lauritzen får vi en specialist inden for det delområde, som omfatter de tekniske basisinstallationer. Kemp & Lauritzen er i forvejen en kendt leverandør på Forsvarets ejendomme. Samtidig er det min oplevelse, at virksomheden gør det ypperste for at tage godt imod de medarbejdere, som nu er overdraget fra Ejendomsstyrelsen,” fortæller Hans J. Høyer, øverste chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Aftalen betyder samtidig, at man i fællesskab kommer til at tænke energioptimering ind i løsningerne, hvilket der er stor fokus på i forhold til ejendomsdrift, hvor udgifter til energi fylder meget.

”Denne aftale giver os en kæmpe mulighed for at optimere energiforbruget ved at installere den mest effektive teknik. Det bliver spændende at hjælpe Forsvaret med denne proces og vise vores energikompetencer frem både på et overordnet plan og ned i den enkelte bygning. Dermed tilbyder teknikken meget konkret værdi i forhold til bygningsdriften,” siger René Lund Rasmussen.

Aftalen er indgået med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og består af to delaftaler for henholdsvis Øst- og Vestdanmark. Der er cirka 35 etablissementer i hver af de to områder og i Østdanmark udgør bygningsmassen 400.000 kvadratmeter fordelt på ca. 600 bygninger, mens der i Vestdanmark er 900.000 kvadratmeter fordelt på ca. 1700 bygninger.

Kemp & Lauritzen fusionerede kort før nytår sine tre selskaber sammen til en stor enhed med 2000 ansatte, og lancerede en ny strategi med langt større fokus på hele kundeorienterede løsninger frem for enkeltfag. Denne organisatoriske ændring betyder, at koncernens regionale teknikhuse fremover rummer specialister inden for alle de tekniske fag, der skal samarbejde om de tekniske løsninger.

 

Right content: 

Yderligere information: 

Direktør René Lund Rasmussen

Kemp & Lauritzen 

Tlf. 6023 5624