Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

Kemp & Lauritzen køber Lindpro og udbygger sin position som Danmarks førende teknikvirksomhed

Kemp & Lauritzen køber Lindpro af MT Højgaard, og ønsker at indtage frontløberpositionen på det voksende og stadig mere komplekse område for avancerede teknikløsninger til både det offentlige og det private marked.

Kemp & Lauritzen har i dag underskrevet en aftale om at købe Lindpro af den hidtidige ejer, MT Højgaard Holding. Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Den nye sammenlagte virksomhed bliver Danmarks største af sin art med en forventet årlig omsætning i størrelsesordenen 3,0 milliarder kroner og 2.700 medarbejdere.

- Lindpro er en af branchens førende inden for el, ligesom virksomheden står meget stærkt på svagstrømsområdet, især inden for brand og sikring. Samtidig har Lindpro en stærk position på velfærdsteknologi, og store fastprisprojekter hører også til deres kernekompetencer. I kombination med Kemp & Lauritzens stærke tekniske kompetencer etablerer vi derfor nu Danmarks stærkeste teknikentreprenør. Vi ser et væld af muligheder foran os, og dem skal vi nok forstå at udnytte, siger adm. direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, der indtil 2016 selv var topchef i Lindpro.

Begge virksomheder har afdelinger rundt om i hele landet, og sammenlægningen betyder derfor, at det nye Kemp & Lauritzen vil styrke sin geografiske tilstedeværelse markant, til gavn for kunderne, der uanset, hvor i landet, de befinder sig, vil kunne få gavn af virksomhedens tekniske tilbud, service og rådgivning.  

- Fra min tid i Lindpro, ved jeg, at det er en meget kompetent og stolt virksomhed, med dygtige og passionerede medarbejdere, der brænder for at servicere og rådgive kunderne, og vi glæder os til at byde medarbejderne velkommen i Kemp & Lauritzen, siger Peter Kaas Hammer.

Han understreger, at sammenlægningen ikke kommer til at påvirke de udførende medarbejdere, men vil ikke udelukke, at et mindre antal dobbeltfunktioner på den administrative side kan blive berørt.

MT Højgaard sætter følgende ord på salget af Lindpro:

- Vores ejerskab af Lindpro står ved en skillevej. Enten skulle vi udvikle Lindpro til en fuldservice leverandør af tekniske installationer eller sælge selskabet til en ny ejer. Vi har valgt det sidste for at sikre det rigtige ejerskab af Lindpro på den lange bane, siger Morten Hansen, der er topchef i MT Højgaard koncernen og fortsætter:

- Vi er glade for perspektiverne i det nye ejerskab for Lindpros medarbejdere. Jeg er overbevist om, at de kan se frem til en spændende udvikling, hvor de fortsat kan anvende og udvikle deres stærke kompetencer, siger Morten Hansen.

Købsprisen er aftalt til 265 millioner kroner.

 

Kort om Kemp & Lauritzen
Kemp & Lauritzen leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl og tilbyder alt fra daglig service til store entrepriser og unikke specialer. Gennem årene har virksomheden stået for en række af Danmarks største teknikopgaver – fra servicering af Storebæltsforbindelsen til udvikling af driftskoncepter for flere af Danmarks store erhvervsvirksomheder. Kemp & Lauritzen er ejet af Axel Muusfeldts Fond og har udført tekniske totalløsninger til både private erhvervsdrivende og offentlige kunder i mere end 135 år. Kemp & Lauritzen A/S realiserede i 2018 en omsætning på 2,4 milliarder kroner.  Virksomheden har i dag 1874 medarbejdere. 

 

Kort om Lindpro
Lindpro er en af Danmarks førende teknik- og servicevirksomheder inden for el, sikring, intelligente bygningsinstallationer og velfærdsteknik. Desuden varetager Lindpro Facility Management aftaler for private og offentlige kunder. Lindpro A/S realiserede i 2018 en omsætning på 784 millioner kroner. Virksomheden har i dag 835 medarbejdere. 

 

Right content: