Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

Kemp & Lauritzens arbejdsmiljøindsats sænker antallet af arbejdsulykker markant

Den landsdækkende installationsvirksomhed har oversat sikkerhedskulturen fra offshore-industrien til brug på land og styrket arbejdsmiljøorganisationen. Det har bragt antallet af ulykker markant ned. Indsatsen nomineres til Arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Arbejdsulykker. 

I sine 140 år har Kemp & Lauritzen været med til at opbygge og udvikle det danske samfund. Men risikoen for arbejdsulykker har, ligesom i hele byggebranchen, altid været overrepræsenteret. 

"Vi vil ikke acceptere, at vores ansatte ikke kommer hele hjem fra arbejde. Derfor har vi hentet kræfter ind fra offshore-branchen - der generelt har en lav ulykkesfrekvens - for at arbejde med at integrere sikkerheden som en naturlig del af vores ledelseskultur," siger Mads Møller Andersen, driftsdirektør i Kemp & Lauritzen. 

To sikkerhedseksperter med baggrund i offshore er blevet rekrutteret. Og siden er flere best practices fra den branche blevet tilpasset Kemp & Lauritzens virksomhed og kultur. Konkret er det blevet til tre indsatser, som virksomheden har implementeret for at reducere arbejdsulykker: Dialogbaserede safety walks mellem ledere og ansatte, redskaber der hjælper medarbejderne med at risikovurdere deres arbejde i dagligdagen samt sikkerhedstræning ved onboarding af nye medarbejdere. 

Vokseværk i arbejdsmiljøorganisationen 
Hos Kemp & Lauritzen er arbejdsmiljøindsatsen omfattende og har krævet en markant udvidelse af arbejdsmiljøorganisationen. På få år er arbejdsmiljøorganisationen vokset fra 40 til 120 arbejdsmiljørepræsentanter og -ledere, der er en del af den daglige drift og derfor har en praksisnær forståelse af arbejdet med sikkerhed. Samtidig har Kemp & Lauritzen taget sikkerhedstræningen af personalet tilbage under eget tag, som de ellers tidligere havde udliciteret. 

"Det har krævet en stor indsats at få hver enkelt medarbejder til at tænke over sin egen sikkerhed. Det er svært at ændre adfærd, men vi har formået at skabe en kulturændring hele vejen rundt i organisationen – lige fra vores lærlinge til vores øverste ledere."

Med tiltagene har Kemp & Lauritzen nedbragt sin ulykkesfrekvens fra 25 i 2018 til otte i 2021. Tiltagene bag faldet har udløst en nominering til Arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Arbejdsulykker. 

Arbejdsmiljørådets formand: “Det er inspirerende” 
Arbejdsmiljørådets formand Cristina Lage roser Kemp & Lauritzen for at iværksætte tiltag for at nedbringe antallet af arbejdsulykker og virksomhedens involvering af arbejdsmiljøorganisationen. 

"Kemp & Lauritzen har ikke blot inddraget, men også udbygget deres arbejdsmiljøorganisation for at øge sikkerheden gennem et nærhedsprincip, som giver gode resultater. Det er inspirerende at se, hvordan de med tre konkrete indsatser formår at nedbringe ulykkesfrekvensen. Det er meget flot," siger Cristina Lage. 

Kemp & Lauritzen leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl og tilbyder alt fra daglig service til store entrepriser og unikke specialer. Gennem årene har virksomheden stået for en række af Danmarks største teknikopgaver – fra servicering af de broer, der forbinder Danmark, til udvikling af driftskoncepter for flere af landets små og store erhvervsvirksomheder. Kemp & Lauritzen består af 2.400 medarbejdere og har udført tekniske totalløsninger til både private erhvervsdrivende og offentlige kunder i 140 år.
 

Right content: