Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

Sprinkleranlæg på Danmarks største sygehusbyggeri godkendt!

Det er med stor glæde vi kan meddele at 1. halvdel af DNU projektet er færdig og godkendt. Vi har i uge 44 modtaget godkendte DBI rapporter på vandtågeanlægget, installeret på DNU. Det betyder at Region Midtjylland nu kan tage 112.000 m2 af deres nye sygehus i brug.

Vandtågesprinkler er en ret ny teknologi, som oprindeligt kommer fra skibsindustrien. Installationen kører med 14 bar i standby, 130 bar ved brand og er trykprøvet til 195 bar. Det har derfor været nødvendigt at tænke i nye baner hele vejen igennem projektet. Oven i det, har skalaen af DNU projektet været en udfordring. Der er aldrig før installeret et vandtågeanlæg i denne størrelse, hverken i Danmark, i Norden eller i Europa. Med den nyligt godkendte anlæg i rygsækken, er Kemp & Lauritzen i den grad markedsførende på vandtåge i Danmark.

Byggeriet på DNU kører i øjeblikket på 4. år og kommer til at løbe over 1,5 år mere. Det har været et langt, sejt træk at komme igennem, i perioder har der været over 25 mand fra Kemp & Lauritzen tilknyttet opgaven, hvilket siger noget om størrelsen af sprinkleranlægget. Der skal derfor lyde en kæmpe ros til alle der har været involveret i projektet.

Sprinkleranlægget består af 8 individuelle centraler, fordelt på hele byggeriet. Det er 4 af disse centraler, der nu er godkendt og klar til drift. Det forventes at det resterende sygehus bliver godkendt ultimo 2017.

Right content: 

Byggefakta DNU - Det Nye Universitetshospital
Bygherre:
Region Midtjylland
Rådgivere: RG-DNU 220.000 m2 fuld sprinklet med vandtåge
Fordelt på udbudsområderne: B1, N1, N2, N3, N4, N5, S1, S2, S3, S4 og S5
Byggeperiode: Start: September 2012 Slut: Februar 2018