Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

Energioptimering til erhverv

En komplet energioptimering fra screening og analyse til implementering og drift kan spare virksomheden for mange penge. Ved at tage hånd om hele processen sikrer vi et smidigt forløb, der giver størst mulig effekt for dine investeringer.

<br>

Fra start til slut

Hele vejen rundt

Hos Kemp & Lauritzen får du ikke bare en teknisk analyse af dit energiforbrug. Vi fører dig sikkert igennem hele processen fra start til slut - hvad enten det drejer sig om energibesparelser ved nybyggeri eller renovering af erhverv.

 

Vi tilbyder: 

 • screening
 • tilbudsberegning
 • ansøgning om offentligt tilskud
 • implementering
 • eftermålinger

Vi giver dig med andre ord overblik over, hvor du kan spare mest. Vi beregner, hvad det koster at udføre arbejdet. Vi hjælper med at søge offentligt tilskud. Vi implementerer løsningerne. Og vi måler på, hvor stor den reelle besparelse er. Alt sammen med ét firma og én kontaktperson. Det kan ikke være nemmere. 

Vi søger tilskud for dig

Ønsker du at energirenovere din virksomhed, kan du søge tilskud - fx fra et energiselskab. Vi finder ud af, hvilke muligheder du har, og skaber overblik, så det er nemt for dig at tage stilling til økonomien. Vi hjælper med hele processen omkring ansøgningerne og sikrer den rette dokumentation.

Læs mere om tilskud

Helheden for øje

Vi implementerer løsningerne gennem en velafprøvet proces, som vi detailplanlægger sammen. På den måde sikrer vi, at implementeringen ikke forstyrrer den daglige drift. Virksomheden kan opretholde sin produktion, samtidig med at den får energioptimale løsninger, der giver store årlige energibesparelser. 

Sparer 750.000 kr. om året

Smurfit Kappas energiforbrug på de store trykkemaskiner blev reduceret til en tredjedel. Det betyder, at emballageproducenten sparer 750.000 kr. om året. Projeket blev gennemført uden driftsforstyrrelser og med en tilbagebetalingstid på kun 1,2 år.

Se casen her

Smurfit Kappa

<br>

Vi gør det nemt for dig

Bliv klogere

Bliv klogere på energiooptimering. Se vores artikler om:

 • hvad du kan få tilskud til
 • hvordan du kan optimere forbruget med intelligent bygningsstyring
 • hvor du kan spare mest

Læs artiklerne her

Fra træk og spild til bedre økonomi og indeklima

En innovativ løsning eliminerede en lang række indeklimaproblemer på Berendsens dækketøjsvaskeri og gav så store energibesparelser, at løsningen var tjent hjem på kun 1½ år.

Læs casen

 

Hurtigt tjent hjem

Ved at optimere de eksisterende tekniske løsninger kan de fleste virksomheder spare 20-50 % af energiforbruget. Det betyder, at investeringerne vil være genvundet i løbet af få år. Se hvordan andre erhvervsvirksomheder har opnået energibesparelser og og tjent investeringen hjem. 

Se vores cases

Vi finder ud af, hvor du kan spare mest

Vores erfarne medarbejdere identificerer dit potentiale for energibesparelser inden for bl.a.:

 • Belysning
 • Ventilation
 • Varme
 • Automatik
 • Produktionsanlæg
 • Driftsoptimering
 • Tomgangsoptimering
 • Solceller
 • Solfanger
 • Varmepumper
 • Køling 
 • Indeklima
 • Trykluftsanlæg

Vi har de spidskompetencer, der skal til for at gennemføre den mest optimale energirenovering, og sikrer dig et smidigt forløb, der giver størst mulig effekt for hver investeret krone.

Book et uforpligtende møde

Energikonsulent Torben Krogh kommer gerne forbi og giver et bud på, hvor din erhvervsvirksomhed kan optimere energien og reducere udledningen af CO2. Udfyld kontaktformularen og lad os kontakte dig.

Kontaktformular

<br>

Spar penge på energien

Få styr på ventilationen

Er virksomhedens ventilationssystem indstillet korrekt eller kører anlægget med konstant hastighed? Du kan med fordel installere behovsstyring for at sikre, at der kun ventileres, når der er behov for det i forhold til CO2- niveau og rumtemperatur. På den måde kan du nedsætte elforbruget med op til 50 % og varmeforbruget med op til 20 %.

Målrettet og behovsstyret varmesystem

Det kan betale sig at få optimeret varmesystemet, så det er behovsstyret og kun varmer op, når der er brug for det. Du skal også være opmærksom på radiatorventilerne og cirkulationspumperne, for ældre modeller bruger lang mere energi end nye.

Belysning - et vigtigt område

Ved at udskifte gamle lysstofsrør med LED halverer du elforbruget og den årlige driftsomkostning. Du kan også med fordel installere bevægelsessensorer, så lyset dæmpes eller slukkes i områder, der ikke bliver brugt. Belysning er væsentlig - ikke kun for energiforbruget - men også for indeklimaet. 

Spar penge på vandcirkulation

Hvis du har en ældre cirkulationspumpe, som konstant er i drift, bruger den mere energi end nødvendigt. Det kan svare sig at få en timer på pumpen, så den stopper, når cirkulationen ikke er nødvendig. Eller at udskifte den gamle pumpe med en ny A-mærket model. Du kan også isolere alle varme vandrør og nedsætte varmetabet.

Nedsæt vandforbruget

Virksomheden kan reducere vandforbruget markant ved at udskifte ældre toiletter med nye, for ældre toiletter bruger op til tre gange så meget vand som nye. Du kan også med fordel udskifte armaturerne med håndfri armaturer og nedsætte vandforbruget med hele 59 %.

Opvarmning

Der er mange penge at spare på opvarmningen. Hvis du har naturgas, kan det svare sig at udskifte naturgaskedlen med en kondenserende kedel. Og olie kan med fordel erstattes af fx en varmepumpe. Se hvad Babcock & Wilcox Vølund har gjort. 

Læs casen her