Top
logo
Døgn
service
+45 4366 8888

MUSIKHUSET AARHUS

LED-TEKNOLOGI

ENERGIOPTIMERING
BESPARELSER

MUSIKHUSET AARHUS FORDELE

Digital og intelligent dagslysregulering
Årlig energibesparelse på mere end 250.000 kWh
LED-teknologi
Automatisk dæmpning i takt med dagslysindfaldet

Intelligent LED-belysning giver Musikhuset Aarhus massiv energibesparelse 

I Nordens største musikhus, Musikhuset Aarhus, har kontorerne, undervisnings- og øvelokalerne fået en grøn og teknologisk opgradering. Kemp & Lauritzen har udskiftet de gamle lysstofrør med mere end 1.000 nye LED-armaturer, som er blevet kodet til intelligent dagslysregulering. Med den nye LED-teknologi opnår Musikhuset Aarhus en årlig energibesparelse på mere end 250.000 kWh.

Jesper Kjær, der er bygningschef hos Musikhuset Aarhus, sætter ord på løsningen:

- Den nye LED-teknologi giver mere lys, en bedre lyskvalitet, bruger mindre strøm og afgiver væsentlig mindre varme end de gamle lysstofrørsarmaturer. Fra årligt at bruge små 600.000 kWh bruger vi nu derfor kun cirka 300.000 kWh til belysningen af kontorerne, undervisnings- og øvelokalerne. Dét er til gavn for både miljøet og vores økonomi. Og så er det ikke mindst et vigtigt skridt på vores vej mod at blive Green Key-certificeret.

Han lægger samtidig vægt på det gode samarbejde med Kemp & Lauritzen:

- Hos Musikhuset Aarhus afholder vi mange arrangementer, ligesom vi har mange studerende, som skal bruge lokalerne. Det har Kemp & Lauritzens montører arbejdet rundt omkring med stor fleksibilitet, så det altid har passet ind i forhold til vores arrangementskalender – og så det aldrig har forstyrret vores hverdag og drift.

Digital og intelligent dagslysregulering
Elektriker hos Kemp & Lauritzen og formand for projektet Claus Wagner forklarer, hvordan den intelligente lysregulering fungerer:

- Dagslysstyringen sikrer, at belysningen fra LED-armaturerne automatisk dæmpes i takt med dagslysindfaldet fra vinduerne. Denne effekt har vi opnået ved at installere en sensor i hvert lokale, som vi har kodet til at registrere graden af sollys – og som kommunikerer digitalt med armaturerne i lokalet. Hertil har vi etableret aktiv-tænd og automatisk-sluk-funktion. Alt i alt er der altså tale om en teknologi, der blot forstærker dén energibesparelse, som LED-armaturerne i forvejen giver, siger han og afslutter:

- Takket være en stærk indsats af hele vores hold af elektrikere har vi udført projektet inden for den aftale tidsramme og i et godt samarbejde med kunden.

Den nye LED-løsning i kontorerne, undervisnings- og øvelokalerne udgør den sidste etape af Musikhuset Aarhus' samlede energioptimeringsprojekt om at etablere LED-teknologi i hele bygningen, der er 35.000 m2 stor og består af 500 rum. 
 

Kemp & Lauritzen leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl og tilbyder alt fra daglig service til store entrepriser og unikke specialer. Gennem årene har virksomheden stået for en række af Danmarks største teknikopgaver – fra servicering af de broer, der forbinder Danmark, til udvikling af driftskoncepter for flere af landets små og store erhvervsvirksomheder. Kemp & Lauritzen består af 2.400 medarbejdere og har udført tekniske totalløsninger til både private erhvervsdrivende og offentlige kunder i 140 år.